A Delta Airlines új vezérigazgatója a megkezdett úton halad tovább

A Delta Airlinest, az Egyesült Államok vezető légitársaságát májustól új CEO, Edward Bastian vezeti majd. A Delta jelenlegi elnökeként Bastian már évek óta részt vesz a cég vezetésében, és a továbbiakban is a cég eddigi stratégiáját tervezi követni – írja a CEO.com.

Ed Bastian, aki a cég vezetésében eddig az elnöki pozíciót töltötte be, májustól a Delta Airlines vezérigazgatója lesz. Pozícióváltása kapcsán tett nyilatkozatában nem ígért nagy változást a továbbiakra nézve. Stabil növekedést, valamint az eddigi stratégia követését tűzte ki célul, és ez helyénvaló is, hiszen a Delta szolgáltatásainak színvonala és nyereségessége egyaránt mérvadónak számít a szektorban.

A Delta Amerika legnagyobb múlttal rendelkező, vezető légitársasága, kiterjedt hálózata napi 5400 járatot és 64 ország 334 célpontját foglalja magában. A cég nagyon jól működik, 2015-ben 5,9 milliárd dolláros nyereséget termelt, amivel a légitársaság történetében a legjövedelmezőbb évet tudja maga mögött, ez az összeg pedig akár hat évi működés költségeit is fedezi. A Delta az ágazat egyik legnyereségesebb vállalatának számít.

A légi társaság szárnyalása nagyban köszönhető a jelenlegi vezérigazgatónak, Richard Andersonnak, aki most csupán háttérbe vonul a mindennapi ügyvezetéstől, de a felügyelő bizottság elnökeként továbbra is részt vesz majd a cég vezetésében. Emellett persze nem csak Andersont illeti elismerés, hanem az erős vezető csapatot is, amelyben Bastian a cég elnökeként kulcsfontosságú szerepet töltött be. A vezetőváltás miatt megüresedett pozíciókat szintén a már korábban ott dolgozó vezetői csapattagok töltik be. Mindez egy átgondolt folyamat eredménye, Bastian nyilatkozata alapján a pozícióváltás időpontját a cégen belül már egy éve kitűzték.

Az elnök bejelentése szerint a Deltának tíz kemény évébe telt elérni szolgáltatásai aktuális színvonalát és fogyasztóik jelenlegi elégedettségét. A cél pedig most az, hogy mindezt fejlesszék. Az új CEO a cég stabil növekedésének fenntartását a nemzetközi terjeszkedésben látja. A Delta 2015-ben részesedést szerezett egy mexikói légitársaságban, az Aeromexicoban, és további vásárlásokat tervez a brazil GOL részvényeiből.